wtorek, 11 października 2016

Tawa Tawas

Bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne Tawa Tawas. 
Najlepsze są ciepłe, chrupiące z wierchu a mięciutkie wewnątrz.
Tawa Tawas to potrawa kuchni boliwijskiej.
Nieźle do nich smakuje lampka wina Monte Santi
Przepis pochodzi z bloga Kuchnia w opałach.


2 szk mąki pszennej typ 500 Kłos Pol
2 szczypty soli
2 jajka
8 łyżek zimnej wody
2 łyżeczki masła ( miękkiego )
2 łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smażenia

Ze składników zagnieść ciasto.
Włożyć je do miski, zakryć ściereczką i zostawić na 10 minut.
Potem z ciasta wałkować ruloniki i ciąć na kawałki tak jak kopytka.
Zostawić na 5 minut a potem smażyć na głębokim oleju na złoty kolor z każdej strony.
Usmażone Tawa Tawas odsączyć na ręczniku papierowym i oprószyć cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...