Jak ja nie lubię takiej pogody.
Szaro, buro i ponuro.
Ale coś trzeba jeść i dziś mam pastę, którą można zrobić na śniadanie lub kolację.
Ja zawsze robię więcej i mam na dłużej, bo taką pastę można przechowywać w lodówce do 3 dni.
Przy moich głodomorkach tyle nie wytrzyma ale u Was kto wie ?
10 jajek ugotowanych na twardo
350 g twarogu
1 pęczek szczypiorku
1 biała część pora
3 ogórki konserwowe
sól do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
3 - 4 łyżki majonezu
Ugotowane i obrane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak samo zetrzeć twaróg i ogórki od razu do jednej miski.
Szczypiorek o pora posiekać.
Do miski ze startymi składnikami wrzucić por i szczypiorek, dodać przyprawy do smaku i majonez.
Pastę wymieszać i zostawić na kilkanaście minut do przegryzienia.
Podawać z ulubionym pieczywem.
Super pomysł!
OdpowiedzUsuńTak, super. Dziękuję :)
Usuń