niedziela, 22 października 2017

Pasta jajeczno serowa z porem i szczypiorkiem z nutą ogórka

Jak ja nie lubię takiej pogody.
Szaro, buro i ponuro.
Ale coś trzeba jeść i dziś mam pastę, którą można zrobić na śniadanie lub kolację.
Ja zawsze robię więcej i mam na dłużej, bo taką pastę można przechowywać w lodówce do 3 dni.
Przy moich głodomorkach tyle nie wytrzyma ale u Was kto wie ?


10 jajek ugotowanych na twardo
350 g twarogu
1 pęczek szczypiorku
1 biała część pora 
3 ogórki konserwowe
sól do smaku
3 - 4 łyżki majonezu

Ugotowane i obrane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak samo zetrzeć twaróg i ogórki od razu do jednej miski.
Szczypiorek o pora posiekać.
Do miski ze startymi składnikami wrzucić por i szczypiorek, dodać przyprawy do smaku i majonez.
Pastę wymieszać i zostawić na kilkanaście minut do przegryzienia.
Podawać z ulubionym pieczywem.


2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.