poniedziałek, 19 grudnia 2016

Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechową nutą

Te śledzie zasmakują wielbicielom śledzi i suszonych pomidorów.
Można je już przygotować bo muszą się przegryźć ale należy je trzymać oczywiście w lodówce.
Ja nie wiem czy do Wigilii wytrzymają bo uwielbiam śledzie i obawiam się, że zjem.
Ale co tam, najwyżej zrobię drugą porcję.


3 płaty śledziowe a la matias
1 mała cebula
9 połówek suszonych pomidorów w oleju
olej z włoskiego orzecha
kilka ziaren czarnego pieprzu
( dodatkowo woda do namoczenia filetów i łyżka octu )

Filety namoczyć w wodzie z łyżką octu i zostawić na godzinę.
Cebulę i pomidory pokroić, cebulę w półksiężyce a pomidory w paski.
Wymoczone filety pokroić w paski, wrzucić do miski, dodać resztę składników i wymieszać.
Ułożyć wszystko do słoika i zalać olejem.
Odstawić do lodówki na 2-3 dni aby smaki się przegryzły.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...