sobota, 20 stycznia 2018

Faszerowane serem, schabem i cebulką pieczarki

Pieczarki świetnie nadają się na ciepłą przekąskę lub kolację.
Mało pracy a jakie smaczne i nie potrzeba dużo składników.
Do tej potrawy dobrze jest użyć większych pieczarek.
Ja robiłam je na Sylwestra ale zapomniałam dodać przepis.
Nadrabiam więc zaległości.


12 dużych pieczarek
250 g żółtego sera
1/2 szk prażonej cebulki
100 g suszonego schabu
do smaku :
sól
pieprz
ostra papryka
czosnek suszony

Z oczyszczonych pieczarek usunąć trzonki i lekko.
Pieczarki posolić.
Połowę trzonków i ser zetrzeć na tarce a schab pokroić w plasterki i potem na paseczki.
Pokrojone składniki umieścić w miseczce, dodać cebulkę i przyprawy do smaku i wymieszać nadzienie.
Potem farsz rozdzielić napełniając nim każdą pieczarkę, ukladać ja na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczarki piec około 30 minut w 200 stopniach.
Podawać na gorąco jako przekąskę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...