środa, 17 stycznia 2018

Surówka - pekinka, por, seler

Szybka surówka z trzech warzyw.
Nie każdy lubi seler ale w tej surówce nie jest bardzo wyczuwalny, więc nie powinno być kłopotu ze zjedzeniem tej zdrowej surówki.
Do tego śmietana i przyprawy do smaku i mamy super smaczną surówkę obiadową.
Najlepiej smakuje w daniu mięsnym typu sztuka mięsa w sosie czy klopsikami lub z kotletami mielonymi czy schabowymi.
Jednym słowem pasuje do wielu propozycji.


1/2 kapusty pekińskiej
1 por ( mały )
1/2 korzenia selera
sól do smaku
pieprz do smaku

Kapustę pekińską pokroić.
Por pokroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce.
Seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie przygotowane warzywa umieścić w misce, dodać śmietanę i sól oraz pieprz do smaku i wymieszać surówkę.
Odstawić na 15 minut do przegryzienia się smaków.
Podawać jako dodatek do drugich dań obiadowych.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.