składniki :
Jajka nadziane witaminką |
50 g twarogu
1/3 szk posiekanej rzeżuchy
1/3 szk posiekanego szczypiorku
1 czubata łyżka majonezu
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
2 rzodkiewki
kilka liści sałaty
kilka gałązek koperku do dekoracji
sposób przygotowania
Jajka ugotować na twardo.
Ostudzić, obrać i za pomocą specjalnego do wycinania nożyka przekroić każde jajko na pół.
Do miseczki wyjąć żółtka, dodać do nich twaróg i ugnieść widelcem.
Dodać szczypiorek, rzeżuchę oraz majonez i wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem i ponownie wymieszać.
Każdą połówkę jajka napełnić masą z żółtek.
Jedną rzodkiewkę pokroić na półplasterki i powciskać w masę.
Gotowe jajka położyć na talerzu obłożonym liśćmi sałaty.
Na koniec udekorować gałązkami koperku i kawałkami drugiej rzodkiewki.
Wyglądają przepysznie :-)
OdpowiedzUsuń