marynowane goloneczki indycze |
składniki :
5 małych golonek z indyka
Marynata :
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka pieczonego
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 łyżeczka słodkiej papryki
3 szczypty mix chili
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
4 łyżki sosu sojowego jasnego
1/2 szk piwa
3 łyżki oleju
sposób przyrządzenia :
Umyte i osuszone golonki wrzucić do sporego woreczka.
Dodać wszystkie składniki marynaty.
Szczelnie zawiązać worek i wymasować golonki.
Woreczek z zawartością włożyć na noc do lodówki.
Następnego dnia wyłożyć golonki do naczynia żaroodpornego razem z marynatą.
Przykryć pokrywką, wstawić naczynie do zimnego piekarnika, nastawić go na 150 stopni a zegar na 120 minut.
Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę aby golonki się zrumieniły.
Już się oblizałam na sam ich widok .Mniam,mniam :-)
OdpowiedzUsuńwow fajny przepis, zanotuje.
OdpowiedzUsuńPrzepis kulinarny jak przepis ale jakie mięsiwo......palce lizać "0"
OdpowiedzUsuń