500 g łopatki wieprzowej
1/2 cebuli
1/4 pęczka białych szparagów bez główek
1/4 czerwonej papryki
1/4 żółtej papryki
1 duża pieczarka
1 średnia marchewka
1/3 średniej cukinii
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
sos sojowy jasny do smaku
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
mix chili scotch bonet do smaku
1,5 szk wody
2 łyżki mąki
3 łyżki oleju
Na patelni rozgrzać olej, wsypać paprykę i podsmażyć.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię.
Podsmażyć razem z papryką.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa, chwilę smażyć.
Następnie pokroić obraną i umytą marchewkę oraz szparagi w plasterki, paprykę, pieczarkę i cukinię w kostkę i wrzucić na patelnię.
Wszystko smażyć około 3-4 minut.
Całość podlać wodą, dodać przyprawy i dusić na małym ogniu do miękkości.
Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią sos, zagotować.
Gotowy gulasz podawać z ziemniakami, chlebem lub kaszą.
1/2 cebuli
1/4 pęczka białych szparagów bez główek
1/4 czerwonej papryki
1/4 żółtej papryki
1 duża pieczarka
1 średnia marchewka
1/3 średniej cukinii
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
sos sojowy jasny do smaku
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
mix chili scotch bonet do smaku
1,5 szk wody
2 łyżki mąki
3 łyżki oleju
Na patelni rozgrzać olej, wsypać paprykę i podsmażyć.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię.
Podsmażyć razem z papryką.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa, chwilę smażyć.
Następnie pokroić obraną i umytą marchewkę oraz szparagi w plasterki, paprykę, pieczarkę i cukinię w kostkę i wrzucić na patelnię.
Wszystko smażyć około 3-4 minut.
Całość podlać wodą, dodać przyprawy i dusić na małym ogniu do miękkości.
Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią sos, zagotować.
Gotowy gulasz podawać z ziemniakami, chlebem lub kaszą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.