1 l maślanki
1 duży kefir ( 400 g )
6 łyżek cukru
1 szk świeżych jagód
świeże truskawki
Do dzbanka z podziałką minimum 1500 ml wlać 500 ml maślanki i 1/2 kefiru.
Wsypać 3 łyżki cukru i 1/2 szklanki umytych jagód.
Truskawki umyć i usuwając z nich szypułki wrzucać do dzbanka.
Truskawek ma być tyle, aby przed miksowaniem było na skali 1500 ml.
Blenderem zmiksować koktajl i przelać do drugiego dzbanka.
Ponownie w dzbanku z podziałką przygotować drugą część koktajlu.
Gotowy koktajl najlepiej schłodzić w lodówce.
1 duży kefir ( 400 g )
6 łyżek cukru
1 szk świeżych jagód
świeże truskawki
Do dzbanka z podziałką minimum 1500 ml wlać 500 ml maślanki i 1/2 kefiru.
Wsypać 3 łyżki cukru i 1/2 szklanki umytych jagód.
Truskawki umyć i usuwając z nich szypułki wrzucać do dzbanka.
Truskawek ma być tyle, aby przed miksowaniem było na skali 1500 ml.
Blenderem zmiksować koktajl i przelać do drugiego dzbanka.
Ponownie w dzbanku z podziałką przygotować drugą część koktajlu.
Gotowy koktajl najlepiej schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.