wtorek, 24 lipca 2012

Sałata z morelą

                          Sałata wcale nie musi być tradycyjnie ze śmietaną. To moja propozycja na smaczną i kolorową sałatę.


6 liści sałaty masłowej
3 liście sałaty rzymskiej
1 mała biała cebula
1/2 czerwonej papryki
3 łyżki kukurydzy z puszki
2 morele
2 łyżki świeżego posiekanego koperku
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
cukier do smaku
ocet do smaku
3 łyżki oleju

Oba rodzaje sałaty umyj i osusz np. w suszarce do sałaty.
Porwij na kawałki i wrzuć do miski.
Paprykę i cebulę pokrój w paski i dodaj do sałaty.
Kukurydzę odsącz z zalewy, morele pozbaw pestek i pokrój na plasterki, dodaj do miski razem z koperkiem.
Do wszystkich składników dodaj przyprawy do smaku i wymieszaj sałatę.
Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

1 komentarz:

  1. Niby taka prosta, ale szczerze mówiąc - rewelacja. Na taką sałatkę skusiłabym się bez wahania.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.