porcja dla jednej osoby
5 małych liści sałaty rzymskiej
5 gałązek roszponki
2 koktajlowe pomidorki
kilka kostek sera typu feta
kilka cienkich szczypiorków
5 plasterków polędwicy łososiowej
talarki serowe
sos :
1 łyżeczka octu ryżowego
1,5 łyżki oleju ryżowego
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
cukier do smaku
Sałatę i roszponkę opłukać, osuszyć, porwać na kawałki i rozłożyć na talerzu.
Składniki na sos wymieszać i odstawić.
Umyte pomidorki pokroić na cztery części i ułożyć na sałacie.
Plasterki polędwicy zwinąć w ruloniki i w środek włożyć paseczki szczypiorku, ułożyć na talerzu z sałatą.
Następnie dodać kostki sera, a na brzegu talerza rozłożyć talarki serowe przekrojone na pół.
Na koniec sałatkę polać sosem i podawać po około 3-5 minutach.
5 małych liści sałaty rzymskiej
5 gałązek roszponki
2 koktajlowe pomidorki
kilka kostek sera typu feta
kilka cienkich szczypiorków
5 plasterków polędwicy łososiowej
talarki serowe
sos :
1 łyżeczka octu ryżowego
1,5 łyżki oleju ryżowego
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
cukier do smaku
Sałatę i roszponkę opłukać, osuszyć, porwać na kawałki i rozłożyć na talerzu.
Składniki na sos wymieszać i odstawić.
Umyte pomidorki pokroić na cztery części i ułożyć na sałacie.
Plasterki polędwicy zwinąć w ruloniki i w środek włożyć paseczki szczypiorku, ułożyć na talerzu z sałatą.
Następnie dodać kostki sera, a na brzegu talerza rozłożyć talarki serowe przekrojone na pół.
Na koniec sałatkę polać sosem i podawać po około 3-5 minutach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.