niedziela, 12 sierpnia 2012

Migdałowe muffinki

                            Muffinki zawsze smakują i wyglądają inaczej. A to dlatego, że za każdym razem możemy użyć innych dodatków. Wszystko zależy od naszej wyobraźni.


300 g mąki 
2 jajka 
125 g Kasi 
200 ml mleka 
100 cukru pudru 
50 g cukru 
5 kropli aromatu migdałowego 
2 łyżki płatków migdałowych 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
1 łyżeczka sody

 W rondelku roztopić Kasię, dodać oba cukry i wymieszać. Gdy margaryna lekko przestygnie dodać jajka, aromat i mleko i wymieszać. Na koniec wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i płatkami migdałowymi. Całość zamieszać bardzo krótko. Foremki do muffinek napełniać do 3/4 wysokości. Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Przed podaniem muffinki polać sosem truskawkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.