sobota, 6 października 2012

Sos serowy

                 Taki sos świetnie smakuje z makaronem. Gorący makaron wymieszany z takim sosem to serow uczta dla podniebienia.


  • 300 g serka topionego ( holenderski )
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 150 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • kilka suszonych papryczek peperoncini
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
PRZYGOTOWANIE:
Boczek, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić boczek i podsmażyć. Następnie dodać cebulę i paprykę i dalej smażyć od czasu do czasu mieszając. Potem wrzucić serki oraz rozdrobnione papryczki i smażyć do całkowitego roztopienia się serków. Doprawić solą i pieprzem, dodać koperek i smażyć jeszcze 3-4 minuty. Gotowy sos podawać z ugotowanym makaronem.

4 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.