- 1/2 średniej kapusty pekińskiej
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 sporej czerwonej cebuli
- 1 kawałek pora ( ok. 10 cm długości )
- 1 garść kiełków brokuła
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 6 rzodkiewek
- sól morska do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- cukier do smaku
- 1/5 szk oleju
- ocet do smaku
Cebulę obrać, opłukać i pokroić dowolnie nie za drobno. Kukurydzę
odsączyć z zalewy, rzodkiewki umyć i pokroić w półplasterki. Kapustę
pekińska posiekać. Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać kiełki
brokuła oraz wszystkie przyprawy do smaku i wymieszać surówkę. Podawać
po około 10 minutach gdy wszystkie smaki się przegryzą.
Robiłam podobną, pycha :)
OdpowiedzUsuńJa takie surówki często nazywam śmieciówkami, bo cuda można do nich wrzucić :)
Usuń