- 400 g łopatki wieprzowej
- 1 duża cebula
- 1 szk ugotowanych suszonych grzybów
- 2 jajka
- 2 łyżki kaszy manny
- 2 łyżki bułki tartej
- 70 ml wody
- 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- papryka ostra do smaku
- olej do smażenia
- bułka tarta do panierowania
W maszynce do mięsa na grubym sitku zmielić mięso, ugotowane i ostudzone
suszone grzyby oraz obraną cebulę. Do zmielonych składników dodać
jajka, bułkę tartą, kaszę mannę oraz wodę i przyprawy i wyrobić masę. Z
masy mięsno grzybowej formować okrągłe kotlety, obtaczać je w bułce
tartej i smażyć na oleju na złoto brązowy kolor z obu stron. Podawać np.
z ziemniakami i ogórkiem konserwowym lub buraczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.