poniedziałek, 26 listopada 2012

Nadziewane jajeczka

                          Takie jajka można podać na śniadanie ale także na przekąskę. Szybkie w przygotowaniu i ładnie się prezentujące. Możemy także zrobić je na Święta Wielkanocne.

  • 6 jajek kurzych
  • 1/3 szk posiekanego szczypiorku
  • 1/2 szk kiełków rzodkiewki
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotować, przestudzić i obrać z łupin. Za pomocą specjalnego nożyka w kształcie litery V przeciąć jajka na pół. Jeśli ktoś nie ma takiego nożyka może przeciąć je zwykłym nożem, wtedy nie będą rombkowane. Do miseczki wrzucić wszystkie żółtka, które należy wyjąć z jajek i rozgnieść je widelcem. Do żółtek dodać posiekany szczypiorek i kiełki oraz majonez. Dodać sól i pieprz i wszystko wymieszać. Gotowym farszem napełniać wgłębienia jajek i układać na talerzu.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.