- 3 plastry karkówki ( po około 150-200 g )
- sól zmiękczająca do mięs
- 3 - 4 jajka
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- 6 łyżek sosu musztardowo paprykowego
- 1 szk bułki tartej
- 2 szk płatków kukurydzianych
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- olej do smażenia
Karkówkę umyć i osuszyć. Każdy płat mięsa rozbić tłuczkiem do mięsa i
oprószyć solą zmiękczającą i pieprzem. Zostawić na pięć minut. Jajka
wybić do miski, dodać sól i sos musztardowo paprykowy i wszystko
dokładnie wymieszać. Płatki kukurydziane zmielić w rozdrabniaczu ale tak
aby nie były za miałkie. W misce wymieszać zmiksowane płatki z bułką
tartą i czosnkiem. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtoczyć w
mieszance bułki i płatków, potem zanurzyć w jajkach i ponownie obtoczyć w
mieszance płatków lekko dociskając. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.