6 płatów śledzi alla matias
1 duża cebula
sok z jednej cytryny
2 szczypty pieprzu cayenne
3 szczypty pieprzu cytrynowego
1 łyżka majeranku
1/2 szk oleju ryżowego
Śledzie wymoczyć kilka razy zmieniając wodę.
Pokroić je w kostkę i wrzucić do miski.
Cebulę obrać, umyć i również pokroić w kostkę.
Dodać pozostałe składniki, majeranek rozetrzeć w dłoniach.
Gotowe śledzie przełożyć np. do słoika, szczelnie zakręcić i wstawić do lodówki.
Najlepiej smakują po około 2-3 dniach.
1 duża cebula
sok z jednej cytryny
2 szczypty pieprzu cayenne
3 szczypty pieprzu cytrynowego
1 łyżka majeranku
1/2 szk oleju ryżowego
Śledzie wymoczyć kilka razy zmieniając wodę.
Pokroić je w kostkę i wrzucić do miski.
Cebulę obrać, umyć i również pokroić w kostkę.
Dodać pozostałe składniki, majeranek rozetrzeć w dłoniach.
Gotowe śledzie przełożyć np. do słoika, szczelnie zakręcić i wstawić do lodówki.
Najlepiej smakują po około 2-3 dniach.
smakowite... jako fanka sledzi we wszystkich rodzajach na pewno zrobię!
OdpowiedzUsuńja też jestem fanką śledzi, polecam bo są smaczne :)
UsuńPrzejrzałam sobie trochę Twojego bloga i bardzo chciałabym się u Ciebie stołować:) Super pomysły! Masz talent:)
OdpowiedzUsuńBardzo miło jest czytać takie komentarze. Dziękuję bardzo i pozdrawiam :)
Usuń