- 250 g kapusty pekińskiej
- 1 czerwona papryka
- 1 pomidor
- 1/2 czerwonej cebuli ( dużej )
- 50 g kiełków brokuła
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 dużej marchewki
- 2 ząbki czosnku
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- cukier do smaku
- 1/5 szk oleju
- sok z 1/2 cytryny
- PRZYGOTOWANIE:
Cebulę, czosnek i marchewkę obrać. Kapustę posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy, z papryki po umyciu usunąć gniazdo nasienne. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę a cebulę pokroić na paseczki następnie marchewkę zetrzeć na tarce. Wszystkie warzywa na surówkę wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy do smaku i wymieszać. Surówkę podawać po około pięciu minutach.
wtorek, 4 grudnia 2012
Surówka na zdrowie
Idealna surówka na obiad do mięs. Z dostępnych w sklepach składników jest smaczna i pełna witamin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.