wtorek, 4 grudnia 2012

Surówka na zdrowie

                          Idealna surówka na obiad do mięs. Z dostępnych w sklepach składników jest smaczna i pełna witamin.

  • 250 g kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomidor
  • 1/2 czerwonej cebuli ( dużej )
  • 50 g kiełków brokuła
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 dużej marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • cukier do smaku
  • 1/5 szk oleju
  • sok z 1/2 cytryny
  •  
  •  PRZYGOTOWANIE:
    Cebulę, czosnek i marchewkę obrać. Kapustę posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy, z papryki po umyciu usunąć gniazdo nasienne. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę a cebulę pokroić na paseczki następnie marchewkę zetrzeć na tarce. Wszystkie warzywa na surówkę wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy do smaku i wymieszać. Surówkę podawać po około pięciu minutach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.