wtorek, 22 stycznia 2013

Pekinka koperkowo fasolowa

                                     Kapusta pekińska jest dobra do wszystkiego, tak samo jak wszystko do niej pasuje. Nieskończenie wiele możliwości na pyszna surówkę daje nam właśnie pekinka. Tym razem surówka z koperkiem i czerwoną fasolą.

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1 czerwona cebula
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • 1 średnia marchewka
  • Do smaku :
  • sól
  • ocet
  • pieprz
  • cukier
  • 50-60 ml oleju
  •   PRZYGOTOWANIE:
    Fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać zimną wodą ( zawsze tak robię z fasolą bo zalewa jest śluzowata ). Cebulę i marchewkę obrać, marchew zetrzeć na tarce a cebulę pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować i wrzucić do miski, po czym dorzucić fasolę, marchew, cebulę i koper. Następnie dodać przyprawy do smaku i wymieszać surówkę. Odstawić ją na 5-10 minut do przegryzienia się smaków. W razie potrzeby doprawić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.