- 100 g czekolady deserowej
- Nadzienie :
- 3 łyżki masy krówkowej kakaowej
- 3 łyżki domowej kandyzowanej skórki pomarańczowej
czytaj więcej :
Do przygotowania pralinek należy przygotować akcesoria czyli rondelek,
metalową miseczkę taką aby swobodnie opierała się na rondelku oraz
pędzelek, drugą miseczkę i foremkę silikonową. Do rondelka wlać tyle
wody aby nie dotykała miski. Metalową miskę postawić na rondelku i do
tej miski włożyć połamaną czekoladę i roztopić ją. Roztopioną czekoladą
posmarować wgłębienia foremek i tak wysmarowaną foremkę wstawić do
lodówki na jakieś 5 minut aby warstwa czekolady zastygła. Czynność tę
powtórzyć 3 razy. W drugiej miseczce umieścić masę krówkową i
kandyzowaną skórkę. Jeżeli nie mamy domowej skórki może być kupna, ale
należy ją drobno posiekać. Masę wymieszać ze skórką. Po upływie żądanego
czasu wyjąć foremkę z lodówki i wgłębienia napełnić masą ale
zostawiając troszkę miejsca na zalanie pralinek. Po napełnieniu wgłębień
reszta czekolady zalać nadzienie i ponownie wstawić pralinki w foremce
do lodówki na minimum 30 minut. Potem już tylko pozostaję wyjąć pralinki
z foremek i cieszyć się ich smakiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.