- 300 g kapusty pekińskiej
- 1 mały pomidor ( może być duży )
- 1/3 puszki kukurydzy
- 1 średni świeży ogórek
- 1 średnia cebula
- sok z 1 cytryny
- Do smaku :
- sól
- cukier
- pieprz czarny
- kilka łyżek oleju
czytaj więcej :
Z umytej i przekrojonej cytryny wycisnąć sok. Kapustę poszatkować.
Ogórka umyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półplasterki. Cebulę
obrać i umyć razem z pomidorem i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z
zalewy. Wszystkie składniki na surówkę wrzucić do miski, dodać przyprawy
i wymieszać surówkę. Gotową surówkę dobrze jest odstawić na około 5-10
minut aby smaki się przegryzły. Gdyby okazało się, że jest mało
doprawiona doprawić ja i ponownie wymieszać.
Pychotka ;)
OdpowiedzUsuń