- 1 puszka brzoskwiń
- 1/2 szk kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 2,5 szk mąki pszennej typ 500
- 2 szk mleka 3,2%
- 1 łyżka cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 30 ml oleju
- Dodatkowo : bita śmietana
- kolorowa posypka do ciast
- czytaj dalej :
- Brzoskwinie wyjąć z soku i pokroić je w kostkę. Do miski wlać mleko i sok brzoskwiniowy oraz wbić jajka i wymieszać. Następnie dodać cukier i porcjami mąkę a potem za pomocą trzepaczką np. cyklon wymieszać ciasto aby nie było grudek. Do ciasta wrzucić pokrojone brzoskwinie i dodać olej po czym wymieszać ciasto. Gotowe ciasto nalewać na gorącą patelnię i posypywać skórką pomarańczową. Gdy racucgo-omlet się zarumieni delikatnie obrócić go na drugą stronę i dalej smażyć na złoty kolor. Gotowy racucho-omlet podawać z bitą śmietaną i posypką do ciast.
sobota, 4 maja 2013
Racucho-omlet brzoskwiniowo pomarańczowy
Niby omlet, niby racuch ale jednak coś smacznego na szybki deser lub podwieczorek. Dla dzieci idealne bo domowe. Kilka chwil wystarczy aby je usmażyć a potem pałaszować.
3 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pyszny pomysł:)
OdpowiedzUsuńmmm :) jakie pyszności :)
OdpowiedzUsuńna małe conieco zapraszam też do mnie: http://szpilkiwmojejkuchni.blogspot.com/
dopiero zaczynam ale Pani zdjęcia są dla mnie inspiracją :)) śliczne!
Bardzo dziękuję za miłe słowa i nie omieszkam zajrzeć :)
Usuń