sobota, 22 czerwca 2013

Kokatjal truskawkowo - bazyliowy

                                 Jak dla mnie jako idealny napój na upały najlepiej sprawdza się zimny koktajl. I właśnie teraz robię różne wariacje koktajli. Staram się aby za każdym razem miał inny smak i jak na razie wychodzi super. Codziennie nowa porcja smacznego koktajlu.

  • 600 ml truskawek ( objętościowo po wrzuceniu do dzbanka )
  • 1 solidna garść świeżej bazylii
  • 1 kefir ( 400 g )
  • cukier lub miód do smaku
  • mleko 3,2 %
czytaj więcej :
Truskawki i bazylię umyć, z truskawek zdjąć szypułki. Do dzbanka wrzucić umyte truskawki, dodać bazylię a potem wlać kefir i dolać mleko aby było 1,5 l pojemności w dzbanku. Dodać cukier lub miód do smaku i wszystko zmiksować blenderem. Koktajl wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut aby dobrze się schłodził.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.