środa, 3 lipca 2013

Jajka z mięsnym nadzieniem

                           Szybkie jajeczka nie tylko na Wielkanoc, ale na każdą okazję lub po prostu bez okazji. Nie trzeba ciągle jeść jajek z majonezem. Nożna troszkę pokombinować i wyczarowac za każdym razem inne smaczne jajeczka.

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 czubata łyżeczka majonezu
  • 1 czubata łyżeczka ćwikły z chrzanem
  • 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 plaster łopatki pięciominutówki ( może być inna wędlina, np. szynka )
  • sól himalajska do smaku
  • czarny pieprz do smaku
czytaj więcej :
Jajka obrać, przekroić na połówki i do miseczki wydrążyć żółtka. Plaster łopatki pokroić w drobniutką kostkę. Do żółtek dodać majonez oraz ćwikłę i wymieszać nadzienie rozdrabniając żółtka. Następnie dodać szczypiorek i łopatkę oraz doprawić do smaku i ponownie wymieszać. Nadzienie nakładać na białka i układać na talerz. Podawać zaraz po przygotowaniu.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.