sobota, 27 lipca 2013

Sałatka pełna witamin

  • 5 krótkich świeżych ogórków
  • 1 pomidor
  • 1/2 cebuli
  • 3/4 szk posiekanego szczypiorku
  • 3/4 szk rzeżuchy
  • 2 garście mix sałat z sałatą rzymską
  • Dresing :
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • ocet ryżowy do smaku
  • cukier do smaku
  • 4 łyżki oleju ryżowego
  • 2 łyżki wody
Składniki dresingu umieścić w miseczce, wymieszać i odstawić na 5 minut. Warzywa umyć i pokroić : ogórki i rzodkiewki w plasterki, pomidora i cebulę w kostkę i wrzucić pokrojone składniki do miski. Dodać szczypiorek i rzeżuchę oraz mix sałat. Następnie dodać dresing i wymieszać sałatkę. Podawać do obiadu, lub jako przekąskę.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.