czytaj dalej :
- 1/2 główki młodej kapusty
- kilka rzodkiewek
- 160 g pomidorków cherry
- 1 czerwona cebula
- 3 łyżki kiełków czerwonej kapusty
- cukier do smaku
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- ocet ryżowy do smaku
- kilka łyżek oleju rzepakowego
- Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki. Kapustę opłukać i poszatkować. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć i pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki po przygotowaniu wrzucić do miski, dodać kiełki i przyprawy i wymieszać surówkę. Gotową surówkę zostawić do przegryzienia się smaków na kilka minut. Podawać do drugich dań obiadowych.
Nie sądziłam, że jest aż taki drogi. Ale faktycznie smaczny,podobnie pewnie, jak surówka:)
OdpowiedzUsuńTak jest drogi a surówka smaczna :)
OdpowiedzUsuń