wtorek, 27 sierpnia 2013

Pasta jajeczna z rzodkiewką i kiełkami

                    Od czasu do czasu lubimy zjeść na śniadanie lub kolację pastę jajeczną. Robi się ją szybko i możemy dodać dodatkowo składniki na jakie w tej chwili mamy ochotę.


czytaj dalej :
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 150 g półtłustego twarogu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki kiełków lucerny
  • 2 łyżki kiełków czerwonej kapusty
  • 2 łyżki majonezu
  • sól himalajska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku

Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka obrać, umyć i za pomocą siatki do sałatki pokroić jajka oraz twaróg. Startą rzodkiewkę dodać do pokrojonych składników, następnie dodać posiekany szczypior, kiełki.  oraz majonez i przyprawy do smaku. Wymieszać pastę i podawać z pieczywem po około pięciu minutach na śniadanie lub kolację.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.