czytaj dalej :
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1/2 pęczka rzodkiewki
- 150 g półtłustego twarogu
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 2 łyżki kiełków lucerny
- 2 łyżki kiełków czerwonej kapusty
- 2 łyżki majonezu
- sól himalajska do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka obrać, umyć i
za pomocą siatki do sałatki pokroić jajka oraz twaróg. Startą
rzodkiewkę dodać do pokrojonych składników, następnie dodać posiekany
szczypior, kiełki. oraz majonez i przyprawy do smaku. Wymieszać pastę i
podawać z pieczywem po około pięciu minutach na śniadanie lub kolację.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.