sobota, 9 listopada 2013

Pekinka na migdałową nutę


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 150 g pora
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki prażonego słonecznika
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • Dresing :
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka piri piri
  • 3 szczypty pieprzu
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 7 łyżek oleju ryżowego
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki na dresing umieścić w miseczce, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Kapustę poszatkować, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego i por pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Następnie wsypać pestki dyni, słonecznika i płatki migdałowe. Na koniec wlać dresing i wymieszać surówkę. Odstawić ja na 5 minut do przegryzienia się smaków.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.