rozwiń i czytaj przepis :
- 1 l rosołu
- 500g świeżych mięsistych pomidorów ( swoich z działki )
- ugotowane warzywa z rosołu :
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 150 ml śmietanki 18%
- Do smaku :
- sól pieprz kolorowy
- kucharek w płynie
Pomidory
naciąć na krzyż, zalać wrzątkiem i zahartować. Następnie zdjąć skórkę,
usunąć gniazdo nasienne i umieścić w misce. Do wysokiego naczynia
wrzucić warzywa z rosołu i pomidory i zmiksować. Rosół wlać do garnka,
zagotować i dodać zmiksowane składniki. Zagotować a potem wlać śmietankę
zahartowaną z odrobiną zupy. Doprawić do smaku solą, kucharkiem i
świeżo zmielonym pieprzem. Na talerze nakładać porcje makarony, wlewać
gotową zupę i posypać świeżą natką pietruszki,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.