wtorek, 5 listopada 2013

Ryż z groszkiem i marchewką

    

rozwiń i czytaj przepis :

  • 1 saszetka ryżu parabolicznego
  • 1,5 szk konserwowego groszku z marchewką
  • kurkuma
  • 1 łyżeczka kucharka do smaku ( w proszku )
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kurkumy ( ilość zależy od naszych upodobań ), kucharka i oleju. Ugotowany odsączyć z wody, rozciąć woreczek i przesypać ryż do garnka. Wsypać natkę pietruszki, odsączoną marchewkę z groszkiem i delikatnie wymieszać. Podawać na gorąco np. z kur\czakiem lub innym mięsem.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.