wtorek, 5 listopada 2013

Sezamowo - migdałowy filet


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • panierka :
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki sezamu
  • 4 łyżki rozdrobnionych płatków kukurydzianych
  • do smaku :
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • dodatki :
  • 2 jajka
  • mąka do obtaczania
  • olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Filet umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy oprószyć solą i pieprzem. Na talerzu wymieszać płatki migdałowe, kukurydziane i sezam. Na drugi talerz wsypać mąkę do obtaczania a do następnego wybić jajka, dodać sól i rozbełtać je. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i następnie panierować w panierce. Smażyć z obu stron na złoty kolor uważając aby migdały się nie przypaliły.

2 komentarze:

  1. świetne, bardzo takie lubię:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja takie też lubię ale robię rzadko bo moi faceci nie bardzo lubią dodatek migdałów do mięs.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.