rozwiń i czytaj przepis :
- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- panierka :
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 2 łyżki sezamu
- 4 łyżki rozdrobnionych płatków kukurydzianych
- do smaku :
- sól
- pieprz kolorowy
- dodatki :
- 2 jajka
- mąka do obtaczania
- olej do smażenia
Filet
umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy oprószyć
solą i pieprzem. Na talerzu wymieszać płatki migdałowe, kukurydziane i
sezam. Na drugi talerz wsypać mąkę do obtaczania a do następnego wybić
jajka, dodać sól i rozbełtać je. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kawałek
mięsa obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i następnie panierować w
panierce. Smażyć z obu stron na złoty kolor uważając aby migdały się nie
przypaliły.
świetne, bardzo takie lubię:)
OdpowiedzUsuńJa takie też lubię ale robię rzadko bo moi faceci nie bardzo lubią dodatek migdałów do mięs.
Usuń