Przepis bierze udział w konkursie
LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
rozwiń i czytaj przepis :
- 24 plastry wędzonego boczku ( lub 12 dłuższych )
- 250 makaronu pióra Mamma Mia
- 1/3 puszki czerwonej fasoli
- 1/3 puszki kukurydzy
- 100 g cukinii
- 3 jajka
- 3 łyżki naturalnego jogurtu
- 50 g żółtego sera
- 1 czubata łyżka posiekanego koperku ( użyłam mrożony )
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- chili do smaku
- zioła toskańskie do smaku
Makaron
ugotować all dente i odcedzić, wystudzić. Cukinię pokroić na cienkie
plasterki ( ma być po 3 na babeczkę ). Foremki dookoła obłożyć plastrami
boczku. W środek na stojąco rozdzielić makaron. Między makaron wsunąć
plasterki cukinii a następnie poukładać kukurydzę i fasolę. W misce
rozbełtać jajka, jogurt, starty na bardzo drobnych oczkach ser żółty,
koperek i przyprawy i powstałym sosem zalać zawartość foremek. Blachę z
babeczkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15-20
minut. Babeczki podawać na gorąco ale również są smaczne na zimno.
super babeczki:)
OdpowiedzUsuńŚliczne.Wszytkiego najlepszego w Nowym Roku,życzę Tobie Ewuniu i całej Twojej rodzinie.Christopher
OdpowiedzUsuńPrezentują się wystrzałowo :)
OdpowiedzUsuńBabeczki ekstra. Wszystkiego dobrego w 2014!
OdpowiedzUsuńjakie fantazyjne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo za życzenia i miłe komentarze :)
OdpowiedzUsuń