rozwiń i czytaj przepis :
75 g orzechów włoskich Helio
350 g mąki pszennej typ 500
2 saszetki czekolady w proszku ( tej do sporządzenia na gorąco )
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
80 g cukru trzcinowego dry demerara
175 g masła ( zimnego )
lukier
Na początek przygotować robot z nożami do siekania, wrzucić wszystkie składniki do miski robota i połączyć składniki.
Miksować do momentu aż powstanie klejące ciasto.
Wyjąć je potem na blat, podsypać lekko mąką i wyrobić.
Następnie zawinąć ciasto w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.
Potem ciasto wyjąć z lodówki, wałkować na cienkie placki i wycinac za pomocą foremki w kształcie misia ciasteczka.
Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Upieczone wystudzić i udekorować przygotowanym lukrem ( można użyć gotowego ).
śliczne:)
OdpowiedzUsuńfajne te miśki zrobiłaś
OdpowiedzUsuń