wtorek, 21 stycznia 2014

Buraczki z gruszką


rozwiń i czytaj przepis :

  • 500 g ugotowanych buraków ( u mnie podłużne )
  • 1 cebula
  • 1 duża gruszka
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • ocet do smaku
  • kilka łyżek oleju
PRZYGOTOWANIE:
Ugotowane, obrane buraki zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Gruszkę umyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Cebulę i gruszkę przełożyć do buraków, dodać przyprawy do smaku oraz olej i wymieszać. Podawać po kilku minutach gdy smaki się przegryzą.


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.