rozwiń i czytaj przepis :
- 500 g truskawek ( rozmrożone, mogą być świeże )
- 1 duża śmietana 30 % ( 400 g )
- 100 g bezików
- 2 łyżki cukru pudru ( czubate )
- 15 g cukru waniliowego
- cukier do smaku ( do truskawek )
- 1 mix do ubijania śmietany
Truskawki
zmiksować blenderem w wysokim naczyniu, dodać cukier do smaku i jeszcze
chwilkę miksować. Do drugiego naczynia wlać śmietanę, mix wymieszać z
cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać do śmietany i ubić śmietanę.
Bezy pokruszyć. Do wysokich szklanek lub kieliszków kłaść porcjami na
przemian bezy, śmietanę i mus truskawkowy i tak do wyczerpania
składników. Deser podawać od razu lub jeśli lubimy zimny schłodzić w
lodówce.
Pyszności ;)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, a smakuje pewnie jeszcze lepiej:)
OdpowiedzUsuń