piątek, 10 stycznia 2014

Surówka z białej kapusty z kukurydzą


rozwiń i czytaj przepis :

  • 500 g białej kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 cebula
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól do smaku
  • ocet do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę posiekać, wrzucić do miski i posolić. Chwilę gnieść dłońmi i zostawić na 10 minut. Potem obrać marchew i cebulę, umyć. Cebulę pokroić w kostkę a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wrzucić do kapusty, dodać przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ja na kolejne 10 minut aby smaki się przegryzły.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.