rozwiń i czytaj przepis :
- 500 g białej kapusty
- 2 średnie marchewki
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 cebula
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól do smaku
- ocet do smaku
- cukier do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- kilka łyżek oleju rzepakowego
Kapustę
posiekać, wrzucić do miski i posolić. Chwilę gnieść dłońmi i zostawić na
10 minut. Potem obrać marchew i cebulę, umyć. Cebulę pokroić w kostkę a
marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę odsączyć z
zalewy. Wszystkie składniki wrzucić do kapusty, dodać przyprawy i
wymieszać surówkę. Zostawić ja na kolejne 10 minut aby smaki się
przegryzły.
pyszny pomysł na dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona <3
OdpowiedzUsuń