rozwiń i czytaj przepis :
- 1 podwójny filet z kurczaka
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- mąka do obtaczania
- olej do smażenia
- Panierka :
- 100 g bułki tartej
- 25 g suszonych grzybów ( podgrzybki, prawdziwki )
- pieprz cayenne do smaku
- 2-3 jajka
Filety
umyć, osuszyć i pociąć na cieńsze kotlety. Oprószyć je solą i delikatnie
pieprzem ( jak ktoś lubi można pieprzu dać więcej, mój syn nie lubi
więc oprószam lekko ). Grzyby wrzucić do rozdrabniacza i dokładnie
zmiksować jak najdrobniej. Zmiksowane grzyby przesypać do bułki tartej,
dodać pieprz cayenne i wymieszać. Jajka rozbełtać z odrobiną soli. Na
patelnię wlać olej, rozgrzać go. Każdy kawałek fileta obtoczyć w mące,
zanurzyć w jajku i panierować w mieszance bułki i grzybów. Kotlety
smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuń