rozwiń i czytaj przepis :
- 500 g karkówki
- 2 duże cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 szk mleka 3,2%
- sól
- pieprz
- 3 jajka
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Karkówkę 
umyć, osuszyć i pokroić na 3 grube kotlety. Rozbić je tłuczkiem do mięsa
 ale nie za cienko. Cebulę i czosnek obrać, umyć i pokroić. Do miski lub
 innego naczynia wlać mleko. Do miski w mlekiem wrzucić cebule i 
czosnek, włożyć kotlety. Zakryć naczynie pokrywką i wstawić je do 
lodówki na 5 godzin. Po tym czasie wyjąć kotlety z marynaty mlecznej, 
obtoczyć je w bułce tartej. Potem zanurzać w jajku rozmąconym z odrobiną
 soli i ponownie panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać dużą 
ilość oleju, kłaść kotlety i smażyć kotlety z obu stron. Czas smażenia 
zależy od grubości kotletów.

 
ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuń