środa, 15 stycznia 2014

Pekinka słodko - kwaśna


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 jabłko
  • 1 owoc nashi
  • 1 mała cebula
  • 1 duża marchewka
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
  • ocet ryżowy do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Marchewkę, cebulę oraz nashi obrać i dokładnie umyć. Kapustę poszatkować i wrzucić do miski, lekko posolić i wymieszać. Następnie na tarce zetrzeć marchew, jabłko razem ze skórką, nashi i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pozostałe składniki i wymieszać surówkę. W miarę potrzeby jeszcze doprawić do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.