rozwiń i czytaj przepis :
- 1,5 kg kapusty kiszonej
- 10 dkg grzybów suszonych
- 2 duże cebule
- olej do smażenia
- NA CIASTO
- 1 kg mąki
- 10 dkg drożdży
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru
- 0,5 l wody
- 3 łyżeczki soli
Kapustę
płuczemy i gotujemy do miękkości.Gdy przestygnie odciskamy z wody i
kroimy. Namoczone i ugotowane grzyby siekamy. Cebulę kroimy w kostkę i
podsmażamy na oleju. Wszystko mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku.
Drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy resztę składników na ciasto, wyrabiamy, oprószamy lekko mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie znów chwilkę wyrabiamy. Ciasto rozwałkujemy nie za grubo, na placek rozsmarowujemy farsz i zwijamy w rulonik. Pod skosem kroimy na kawałki. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy ok. 10-13 minut w temperaturze 180 stopni.
Drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy resztę składników na ciasto, wyrabiamy, oprószamy lekko mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie znów chwilkę wyrabiamy. Ciasto rozwałkujemy nie za grubo, na placek rozsmarowujemy farsz i zwijamy w rulonik. Pod skosem kroimy na kawałki. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy ok. 10-13 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.