rozwiń i czytaj przepis :
- 1 wieprzowa polędwiczka
- 1 cebula
- 6 pieczarek
- 2 łyżeczki sosu sojowego Tao Tao
- ziołowe ziarenka smaku
- 2 łyżki mąki
- 1 opakowanie makaronu ryżowego wstążki
- 1 jajko
- natka pietruszki
- oliwa do smażenia
Z
polędwiczki zdejmujemy błonkę, myjemy i kroimy na kawałki grubości 3-4
cm. Skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na 5 minut. Oczyszczone
pieczarki kroimy na 4 części i podsmażamy, cebule kroimy w piórka i też
smażymy. Polędwiczki dokładnie obtaczamy w ziarenkach smaku, odstawiamy
na 5 minut, po czym obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na zloty
kolor. W środku powinna być soczysta. Makaron gotujemy wg przepisu na
opakowaniu. W małym garnuszku gotujemy osoloną wodę, delikatnie wybijamy
jajko i gotujemy do ścięcia białka, żółtko powinno być płynne. Na
ugotowany makaron wykładamy pozostałe składniki i lekko skrapiamy oliwą z
oliwek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.