piątek, 21 lutego 2014

Crumble z truskawkami i borówkami


rozwiń i czytaj przepis :
  • 1 szk mrożonych borówek amerykańskich
  • 1,5 szk mrożonych truskawek
  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 1 łyżka karmel z wanilią ( młynek )
  • 1 łyżka mąki

PRZYGOTOWANIE:

Mąkę, cukier, masło i karmel z wanilią połączyć dłońmi robiąc kruszonkę. Truskawki i borówki wsypać na głęboki talerz, dodać łyżkę mąki i wymieszać. 4 foremki do zapiekania można wysmarować masłem ale nie jest to konieczne. Do foremek rozdzielić owoce a na nie rozdzielić kruszonkę. Foremki z zawartością wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem na 20 - 25 minut w zależności od piekarnika. Podawać na gorąco albo same albo z lodami czy bitą śmietaną.

1 komentarz:

  1. Uwielbiam crumble z owocami. Czekam już na świeże, a wtedy będę szaleć

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.