czwartek, 27 lutego 2014

Makaronowy garnek


rozwiń i czytaj przepis :

  • 500 g makaronu świderki
  • 1 cebula
  • 1 kiełbasa toruńska
  • 1/2 pomarańczowej papryki ( użyłam mrożonej, pokrojonej w paseczki )
  • 2 szk blanszowanych kurek
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 6 jajek ( rozmiar M )
  • 1/2 szk kwaśnej śmietany 12%
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
  • czubryca czerwona do smaku
  • kilka łyżek oleju rzepakowego

PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotować all dente w osolonej wodzie i odcedzić. Kiełbasę pokroić w plasterki, cebulę po obraniu i umyciu w kostkę. Do garnka wlać kilka łyżek oleju, rozgrzać go i wrzucić kiełbasę i cebulę. Podsmażyć a następnie dodać paprykę i kurki oraz koperek i dalej chwilę smażyć dodając odrobinę soli i pieprzu od czasu do czasu mieszając. Jajka rozbełtać ze śmietaną, solą, pieprzem czubrycą i czosnkiem. Makaron wrzucić do garnka z podsmażonymi składnikami i mieszając połączyć ze sobą. Na koniec wlać masę jajeczno śmietanową i mieszać a potem podsmażać do ścięcia się jajek. Gdyby okazało się, że danie jest mało doprawione doprawić i ponownie wymieszać po czym podawać gorące.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.