rozwiń i czytaj przepis :
- 600 g truskawek
 - 2,5 szk mąki tortowej
 - 3 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 1 szk cukru
 - 3 wiejskie jajka
 - 1 kefir ( 400 g )
 - 125 ml oleju rzepakowego
 - cukier puder do posypania
 - bułka tarta do posypania
 
PRZYGOTOWANIE:
Truskawki
 umyć, zdjąć szypułki i pokroić na kawałki. Jajka wbić do miski, dodać 
cukier i utrzeć do białości. Dodać kefir i olej i wymieszać. Następnie 
wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać. 
Formę o wymiarach 24 x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do 
blachy ciasto i posypać je z wierzchu bułką tartą. Na ciasto wyłożyć 
pokrojone truskawki. Blachę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego 
do 180 stopni na 45 minut. Ciasto po upieczeniu przestudzić i posypać 
cukrem pudrem.

pysznie wygląda, mam ochotę na świeże truskawki:)
OdpowiedzUsuńPyszności, tylko czekać na świeże truskawki.
OdpowiedzUsuń