rozwiń i czytaj przepis :
- 2,5 szk mąki pszennej typ 500
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 szk mleka
- 1/4 szk oleju
- 3 łyżki cukru
- 16 g cukru waniliowego
- 1 garść orzechów laskowych Helio
- 1 garść suszonej żurawiny Helio
- 50 g polewy deserowej w drażetkach Helio
- Polewa :
- 50 g polewy deserowej w drażetkach
- 2 łyżki mleka
PRZYGOTOWANIE:
Do miski
wbij jajka, wlej mleko i olej oraz oba cukry i wymieszaj. Przesiej przez
sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj i dodaj posiekane dość
grubo orzech, żurawinę i drażetki polewy. Wymieszaj wszystko i tak
przygotowane ciasto rozłóż do foremek silikonowych na babeczki. Babeczki
piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone babeczki wyjmij z
foremek. Polewę rozpuść z mlekiem w kąpieli wodnej i polej polewą
babeczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.