wtorek, 22 kwietnia 2014

Kolorowa jarzynowa z makaronem

Smaczna i kolorowa wiosenna zupa z makaronem. 


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1 l wody
  • 2 kości z udźca indyka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 cebuli
  • różyczki z 1/3 brokuła
  • 1 marchewka
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 4 łyżki konserwowego groszku
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kilka gałązek świeżego koperku + do dekoracji
  • 1 mała garść roszponki
  • 300 g ugotowanego makaronu muszelki
  • sól
  • pieprz
  • chili

PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlać wodę, włożyć i myte kości i gotować około 40 minut, po 20 minutach wywar posolić. Po tym czasie kości wyjąć a wywar przecedzić aby był klarowny. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i marchew oraz paprykę i gotować prawie do miękkości. Potem dodać groszek, kukurydzę i podzielone na części różyczki brokuła. Dodać pieprz i chili oraz natkę, roszponkę i koperek i gotować zupę jeszcze kilka minut. Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać zupę i podawać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.