Smaczna i kolorowa wiosenna zupa z makaronem.
- 1 l wody
- 2 kości z udźca indyka
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 cebuli
- różyczki z 1/3 brokuła
- 1 marchewka
- 4 łyżki kukurydzy z puszki
- 4 łyżki konserwowego groszku
- kilka gałązek natki pietruszki
- kilka gałązek świeżego koperku + do dekoracji
- 1 mała garść roszponki
- 300 g ugotowanego makaronu muszelki
- sól
- pieprz
- chili
PRZYGOTOWANIE:
Do garnka
wlać wodę, włożyć i myte kości i gotować około 40 minut, po 20 minutach
wywar posolić. Po tym czasie kości wyjąć a wywar przecedzić aby był
klarowny. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i marchew oraz paprykę i
gotować prawie do miękkości. Potem dodać groszek, kukurydzę i podzielone
na części różyczki brokuła. Dodać pieprz i chili oraz natkę, roszponkę i
koperek i gotować zupę jeszcze kilka minut. Na koniec dodać ugotowany
makaron, wymieszać zupę i podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.