środa, 9 kwietnia 2014

Sałatka ryżowa z boczkiem


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1 szk ryżu jaśminowego ugotowanego na sypko
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 1 mała cebula
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 1 szk posiekanej kapusty pekińskiej
  • 150 g wędzonego boczku
  • Sos :
  • 1/3 szk majonezu
  • 1/3 szk pikantnego ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • chili

PRZYGOTOWANIE:

Składniki sosu dokładnie wymieszać. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i podsmażyć a potem wysypać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i odsączyć go z tłuszczu. Groszek odsączyć z zalewy na sitku. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Na dno szklanek rozłożyć ryż, potem groszek, cebulę, paprykę i kapustę pekińską. Następnie polać przygotowanym sosem i posypać boczkiem. Udekorować roszponką i podawać.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.