poniedziałek, 28 kwietnia 2014

Skrzydła indycze - duszone


rozwiń i czytaj przepis :

  • 2 skrzydła indycze ( 1,5 kg )
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szk bulionu ( rosół )
  • sól
  • sól ziołowa
  • pieprz czarny
  • ostra papryka
  • ketchup pikantny
  • 3 łyżki oleju

PRZYGOTOWANIE:

Skrzydła umyć, usunąć ewentualne nieczystości i osuszyć a potem przeciąć w stawach na pół. W szerokim rondlu rozgrzać olej. Skrzydła oprószyć przyprawami, ułożyć je na tłuszczu i podsmażyć z obu stron. Potem dodać obrane ząbki czosnku i pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Podlać wszystko bulionem, dodać trochę ketchupu i dusić pod przykryciem skrzydła od czasu do czasu obracając do miękkości. Gotowe skrzydła można podać np. z ryżem i ulubioną surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.