rozwiń i czytaj przepis :
- 2 skrzydła indycze ( 1,5 kg )
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 szk bulionu ( rosół )
- sól
- sól ziołowa
- pieprz czarny
- ostra papryka
- ketchup pikantny
- 3 łyżki oleju
PRZYGOTOWANIE:
Skrzydła
umyć, usunąć ewentualne nieczystości i osuszyć a potem przeciąć w
stawach na pół. W szerokim rondlu rozgrzać olej. Skrzydła oprószyć
przyprawami, ułożyć je na tłuszczu i podsmażyć z obu stron. Potem dodać
obrane ząbki czosnku i pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Podlać
wszystko bulionem, dodać trochę ketchupu i dusić pod przykryciem
skrzydła od czasu do czasu obracając do miękkości. Gotowe skrzydła można
podać np. z ryżem i ulubioną surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.