rozwiń i czytaj przepis :
30 czereśni
250 g domowego ciasta francuskiego
cukier trzcinowy
jajko do posmarowania
Piekarnik nagrzać do 220 stopni.
Czereśnie umyć, usunąć pestki i przeciąć je na połówki.
Ciasto cienko rozwałkować.
Szklanką wyciąć krążki a potem w połowie literatka wyciąć środki.
Te małe kółeczka można posypać cukrem i potem upiec.
Kółka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a na kółka krążki.
Na środek każdego położyć połówki czereśni i posypać cukrem trzcinowym.
Kółeczka posmarować rozbełtanym jajkiem i blachę wstawić do piekarnika.
Piec około 15 minut i podawać na gorąco lub na zimno.
Przepysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńpyszności:)
OdpowiedzUsuńTak, były pyszne :)
UsuńFajny prosty deser.Ewuniu,podziwiam Ciebie,że robisz sama ciasto.Raz robiłem,teraz stałem się jakoś wygodny i kupuję gotowe.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję Christopher. Widzisz u mnie było odwrotnie, wcześniej byłam ja wygodna ale odważyłam się i zrobiłam sama ciasto. Choć nie ukrywam, że na łatwiznę na pewno pójdę, bo nawałkować się trzeba.
UsuńŁadnie to tak kusić?:)
OdpowiedzUsuńPaulinko trzeba było się częstować :)
Usuń